Sprawdź pozostałe smaki:
– Owoce tropikalne,
– Jabłko,
– Gruszka,
– Mięta,
– Kaktus,
– Kiwi,
– Agrest,
– Pistacja,
– Jagoda,
– Czarna Porzeczka,
– Czekolada,
– Kokos,
– Tort z kremem,
– Brzoskwinia,
– Pomarańcza.
– Cola,
– Wiśnia
Przedstawiamy Państwu ofertę dedykowanego cukru do automatów do waty cukrowej.
Cukier jest suchy i sypki, nie jest zbrylony. Ma intensywny kolor i wyraźnie wyczuwalny smak. Nadaje się idealnie do produkcji waty cukrowej w specjalnych automatach do waty cukrowej.
Do wyboru jest ponad 35 smaków i kolorów!
Klient ma możliwość do zmiany koloru wybranego smaku, przy zakupie minimum 50kg.
Produkt pakowany jest w solidnych workach typu „doypack”, które cechują się:
– dużą wytrzymałością,
– ładnym wyglądem z możliwością stania w pionie,
– fabrycznym zamknięciem w postaci plomby, gwarantującej szczelność i świeżość,
– ponownym, szczelnym zamykaniem/otwieraniem mocną struną po zerwaniu plomby.
Cukier przeznaczony jest przede wszystkim do produkcji waty cukrowej w profesjonalnych automatach do waty cukrowej.
Zalety naszych cukrów:
- najwyższa jakość potwierdzona opiniami,
- suche i sypkie,
- dzięki suchości nie zbrylają się, nie przyklejają do ścianek miarek, pojemników,
- ładne, intensywne i równomierne kolory przy zachowaniu bardzo małej ilości barwników,
- pełna gama różnych kolorów,
- wyraźnie wyczuwalny smak, a nawet zapach,
- solidne kryształki cukru, nie cukier drobny
- wyraźne etykietki ze smakami, ułatwiające szybkie znalezienie oraz polepszające wygląd
Przydatne informacje:
- wielkość kryształków cukrów, a także odcień kolorów mogą nieznacznie różnić się w poszczególnych dostawach lub workach.
- waty cukrowe zrobione z kolorowych cukrów zawsze będą jaśniejsze niż sam cukier, będą miały mniej intensywny kolor
- wydajność cukru kolorowego/smakowego zawsze jest trochę mniejsza niż zwykłego białego cukru, czyli z tej samej ilości cukru kolorowego/smakowego wyjdzie trochę mniejsza wata niż z cukru zwykłego
- cukry są suche i sypkie dopóki na dłuższy czas nie narazimy ich na mocno wilgotne warunki bez zamknięcia
Wymienione wyżej cechy są całkowicie normalne i wynikają z praw fizyki.
Szczegółowe informacje o produkcie:
Skład:
- cukier o grubości 2-3mm
- barwnik spożywczy: E122 (azorubina)
- aromat spożywczy (mieszanina substancji aromatycznych, maltodekstryna, glukoza, E414 guma arabska, E440 pektyna)
Wymienione wyżej substancje są stosowane powszechnie i dodawane do tysięcy różnych ogólnodostępnych produktów spożywczych. W naszym cukrze są to bardzo małe ilości stanowiące zaledwie 0,15% – 0,56% produktu, w zależności od koloru i smaku. Natomiast w stworzonej wacie cukrowej są to ilości mikroskopijne. Zjedzenie wielu (nawet kilkunastu) wat cukrowych dziennie zrobionych z kolorowego/smakowego cukru jest zgodne z normą.
Barwniki i aromaty są zgodne z Dyrektywą Komisji 2012/231/EC, normą ZN-96/A-007 i Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego nr 1333/2008 oraz nr 1334/2008. Świadectwo zgodności HACCP, ISO 9001-2000.
Waga netto: ok. 1000g
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna: 400kcal, węglowodany: 100g
Przechowywanie: najlepiej w suchym, chłodnym, zaciemnionym miejscu.
Wyprodukowano w Polsce.
Produkt może mieć zły wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci lub wywoływać inne niepożądane reakcje organizmu. Może mieć zły wpływ dla alergików uczulonych na w/w substancje. Należy spożywać z umiarem.
Przy zamówieniu co najmniej 50kg jednego smaku, możemy dostosować smaki do wybranego koloru.